function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Miercuri sună din nou alarmele la Satu Mare, în Săptămâna Protecției Civile

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare anunță că în data de 28 februarie 2024, în intervalul orar 10:00 – 11:00 va fi reluat exercițiul național de alarmare publică denumit generic ”Miercurea alarmelor”, pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Evenimentul este inclus în programul  activităților cuprinse  în ”Săptămâna Protecției Civile” desfășurată în perioada 26.02.2024- 04.03.2024.

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceste exerciții sunt destinate verificării funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în scopul centralizării datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte răspândirea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor.

Reamintim principalele semnale care trebuie cunoscute de către populaţie: alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele, alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele și încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație, vor fi particularizate cu sintagma ”Exercițiu!”

Ultimele știri