La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă încadrate de 10 pompieri.
În urma recunoașterii, forțele profesioniste au constatat că proprietarul apartamentului a uitat o oală pe aragaz, fapt care a dus la inundarea acestuia cu fum.
S-a acționat cu promptitudine pentru ventilarea spațiului. Din fericire nu au existat victime.
Pregătirea sau încălzirea hranei sunt activități care, deși par de rutină, necesită atenție, iar pericolul de incendiu în bucătărie nu trebuie neglijat. Oboseala sau graba de a face mai multe lucruri în același timp sunt factori ce favorizează producerea unor astfel de evenimente, iar consecințele pot fi grave.
Pentru înlăturarea unor astfel de riscuri, specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul I.S.U. Satu Mare vă recomandă să respectați următoarele măsuri de prevenire a incendiilor:
– nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;
– după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;
– curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;
– nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor.