function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Adrian Cozma, la întâlnire cu sătmărenii din Paris

La invitația liderilor comunității românești din Paris, deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, însoțit de secretarul de stat în Ministerul Mediului, sătmăreanul Cristian Valer Beșeni, și primarul comunei Certeze, Petru Ciocan, s-a întâlnit cu membrii acestei comunități.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

El a participat la slujba de duminică de la Biserica ”Sfinții Trei Ierarhi”, după care a vorbit la întâlnirea organizată în sala de festivități a bisericii, în prezența unui mare număr de membri ai diasporei românești din care fac parte și oșenii și alți sătmăreni despre care se știe că au cele mai puternice legături cu patria mamă și mulți își fac planuri de întoarcere acasă și deschiderea unor afaceri proprii în localitățile natale.  

”Am avut bucuria să mă întâlnesc și reîntâlnesc cu o parte dintre românii care locuiesc în capitala Franței. Un moment emoționant și totodată o bună ocazie de a discuta despre problemele și trăirile pe care le au cei plecați din țară. M-am bucurat mai ales pentru că aproape toți au luat cu ei o bucată din România de care nu se despart. Tradițiile noastre, atașamentul față de biserică, dar și amintirile dragi sufletelor lor.

Cei de aici au creat mici comunități care se bazează pe aceleași valori, care vorbesc, gândesc și se îmbracă românește. Chiar dacă majoritatea vin doar în vacanțe în țară, nu au uitat de ce le este drag. Organizează evenimente cu specificul zonelor de unde au plecat și asta arată că sentimentul patriotic și valorile noastre sunt lucrurile care ne leagă.

Mulțumesc tuturor pentru buna primire și îi așteptăm acasă. Să vină cât de des pot!” – a transmis Adrian Cozma.

Ultimele știri