function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Colindele oșenești au răsunat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Vineri seara, în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, s-a auzit cum glasurile tinerilor oșeni au dat viață obiceiurilor strămoșești de Crăciun.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

În această frumoasă perioadă a sărbătorilor de iarnă, ei au primit invitația rectorului originar din județul Satu Mare, prof. univ. dr. psih. Daniel David, pentru a împărtăși o bucată din tradiția oșenească la evenimentul cu tema „Psihologia și cultura românească în colindele din regiunile etnografice ale României”.

Reprezentând cu mândrie Țara Oașului, grupul de colindători talentați format din corurile reunite ale Liceului Teoretic Negrești-Oaș și Liceului Tehnologic „Ioniță G. Andron”, sub îndrumarea prof. Luciana Denghel și prof. Marin Grigorean și coordonați de Anca Volșik, managerul Casei Orășenești de Cultură din Negrești-Oaș, au încântat audiența cu colinde tradiționale arhaice din microregiunea noastră.

Printre colindele prezentate s-au numărat „Treceți, bătrâni, și hodiniți”, „Nașterea Domnului nostru”, „În orașul Betleem” și „Hai, Petre, să ne ducem”, fiecare având ecoul său unic în sufletele ascultătorilor.

Evenimentul a avut loc în prestigioasa sala Auditorium Maximum a UBB, audiența a fost formată din specialiști în domeniu etnografiei și psihologiei, profesori universitari, iar rectorul Daniel David a adus în prim-plan semnificațiile psihoculturale ale acestor colinde, subliniind legătura dintre tradițiile noastre și valorile prezentului.

Ultimele știri