function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

În vizită la vămile sătmărene, Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean, promite sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii

La invitația deputatului PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean, a efectuat vineri o vizită de lucru în județul Satu Mare, ajungând la punctele de trecere a frontierei de la Halmeu și Petea, dar și la Tarna Mare, pentru a discuta despre necesitățile și prioritățile în domeniul transporturilor.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Scopul principal al întâlnirii a fost dezvoltarea colaborării între autoritățile locale și Comisia Europeană pentru implementarea proiectelor de infrastructură în județul Satu Mare.

Au fost abordate subiecte precum necesitatea unui drum expres între Satu Mare – Baia Mare și PTF Halmeu, parcările pentru automarfare în comunicația Satu Mare -Dorolț (Petea), și planurile pentru punctul de trecere a frontierei Petea 2 de la Oar, cu conexiune la autostrada M3 din Ungaria.

De asemenea, s-a discutat despre dezvoltarea infrastructurii de imobile necesare pentru desfășurarea activității vamale și a poliției de frontieră, precum și despre necesitatea parcărilor pentru transportul de mărfuri pe toată distanța drumului național și necesitatea modernizării și eficientizării căilor ferate vamale de la Halmeu pentru transportul de mărfuri.

Comisarul European pentru Transporturi și-a manifestat susținerea pentru aceste proiecte și a subliniat importanța investițiilor în infrastructura de transport pentru dezvoltarea durabilă și competitivitatea regiunilor.

”Aceste inițiative reprezintă un pas important pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport și a trecerii frontierei în zona Satu Mare – Petea, contribuind la creșterea competitivității economice și la consolidarea relațiilor de cooperare între România și Uniunea Europeană.

Totodată, este clar că e nevoie de o mult mai bună organizare a Consiliului Județean, care trebuie să mobilizeze toate instituțiile responsabile pentru acest demers, având în vedere impactul major pe care îl va avea asupra dezvoltării județului Satu Mare” – a declarat deputatul Adrian Cozma.

Ultimele știri