function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Primul caz de trichineloză din acest an, depistat aproape de Satu Mare

În urma unei sacrificări normale pentru consum familial, a fost diagnosticat și confirmat, de Laboratorul de Parazitologie din cadrul L.S.V.S.A. Satu Mare, un caz de Trichineloză la o suina dintr-o exploatație non profesională din localitatea Atea.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Suina  în greutate de 220,0 Kg și având o valoare de 3.080 lei, a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale și dirijată spre incinerare într- o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța animalelor din județul nostru.

Datorită faptului ca aceasta era identificată prin crotaliere și era înscrisă în Baza Național de Date, proprietarul va fi despăgubit la valoarea de piață actualizată a acesteia.

Subliniem că acest caz de trichineloză este primul diagnosticat și confirmat, în anul 2024, în județul Satu Mare.

Direcția Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, reamintește și sfătuiește totodată toți consumatorii să nu cumpere produse din carne, din surse nesigure, vânzători ambulanți, tarabe/ standuri din piețe sau târguri.

Anunțurile prin care se aduce la cunoștința consumatorilor că se vând / sacrifică porci și se comercializează cârnați, șuncă și alte produse alimentare de origine animală sau non animală – paste făinoase și prăjituri de casă –  sunt tot mai dese pe paginile de socializare.

Odată cu încălzirea vremii, DSVSA recomandă tuturor consumatorilor să nu se aprovizioneze din surse necunoscute, necontrolate, neavizate, neautorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, deoarece se expun unui pericol imens de îmbolnăvire atât pentru ei, cât și pentru familiile acestora.

Ultimele știri