function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Râul Crasna, poluat cu dejecții animaliere

În data de 25 februarie 2024, în jurul orei 17.00, a fost sesizat faptul că pe raza localității Giorocuta, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale și olfactive. Reprezentanții Sistemelor de Gospodărire a Apelor Sălaj și Satu Mare s-au deplasat imediat în teren și au prelevat probe de apă din mai multe secțiuni.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

În urma investigațiilor în teren, reluate astăzi, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sălaj au identificat probleme în stocarea deșeurilor lichide provenite din activitatea de creștere a bovinelor. De pe un teren în pantă, acestea au fost antrenate de precipitații în râul Crasna. Unda de poluare s-a propagat în județul Satu Mare. Angajații SGA Satu Mare continuă monitorizarea cursului de apă.

Menționăm faptul că nu a fost identificată mortalitate piscicolă.

Specialiștii Laboratorului de Calitatea Apelor precizează că aplicarea procedurilor specifice pentru obținerea rezultatelor analizelor implică parcurgerea unor etape de prelucrare a probelor, determinarea concentrațiilor și verificarea rezultatelor, fiecare etapă necesitând anumite intervale de timp pentru fiecare indicator de calitate analizat.

În urma centralizării rezultatelor analizelor, SGA va comunica poluatorului tipul de sancțiuni care se vor aplica conform prevederilor legale – informează secretarul de stat în Ministerul Mediului, sătmăreanul Cristian Valer Beșeni.

Ultimele știri