În prezentarea sa din cadrul conferinței, el a anunțat cǎ România aduce contribuții semnificative la consolidarea angajamentului față de protecția mediului marin, inclusiv al oceanelor. De asemenea, țara noastră susține activ Pactul European pentru Oceane, datorită necesității unei abordări coerente la nivel european și internațional pentru protecția și conservarea ecosistemelor marine.

Evenimentul, organizat de către Guvernul Republicii Coreea, prin intermediul Ministerului Oceanelor și Pescuitului și Grupului Consultativ pentru Conferința Oceanul Nostru, a avut ca principal obiectiv promovarea acțiunilor globale pentru protejarea și utilizarea durabilă a oceanelor.

𝐏𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐭𝐞𝐦𝐞 𝐚𝐛𝐨𝐫𝐝𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐞𝐢:
- Arii Marine Protejate – acțiuni pentru obiectivul „30 by 30”
- Pescuit sustenabil – acțiuni pentru eliminarea pescuitului ilegal, nedeclarat și nereglementat (IUU Fishing)
- Poluarea marină – acțiuni pentru combaterea poluării cu plastic
- Schimbările climatice – acțiuni pentru reducerea emisiilor de carbon în oceane
- Securitatea maritime – acțiuni pentru menținerea unui sistem maritim internațional stabil
- Economia albastră – acțiuni pentru crearea unui cadru inovator al economiei albastre
- Oceane digitale – acțiuni pentru promovarea sustenabilității oceanelor prin tehnologie digitală

Conferința „Oceanul nostru” a fost lansată pentru prima dată la inițiativa Departamentului de Stat al SUA în 2014 și reprezintă un eveniment de referință la nivel global, reunind reprezentanți ai guvernelor, organizațiilor internaționale, sectorului privat, societății civile și mediului academic, pentru a discuta și a adopta măsuri concrete privind protejarea și utilizarea durabilă a oceanelor.