function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Un zâmbet, o bucurie adusă copiilor bolnavi oncologic de Fundația Hans Lindner din Satu Mare

Începând din anul 2000, în data de 15 februarie se marchează anual Ziua Internațională a Copilului bolnav de cancer.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Această zi reprezintă o campanie globală pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la cancerul infantil şi pentru a evidenţia sprijinul necesar pentru copiii şi adolescenţii cu cancer, supravieţuitorii şi familiile acestora.

Respectând tradiția, Fundația Hans Lindner a oferit și în acest an, pe 14 februarie, cu ajutorul voluntarilor, cadouri personalizate copiilor bolnavi de cancer tratați la Institutul Oncologic și Pediatrie 2 din Cluj-Napoca.

Două evenimente au avut loc în același timp. Profesorii Arnold Tamás și Éva Koczinger, dar și Zoltán Bodnár, președintele Asociației de părinți ”Adsonatum” a Liceului Teologic Romano-Catolic “ Hám János” , împreună cu Tamara Tóth și Réka Szabó, în calitate de eleve voluntare de la același liceu, au înmânat încasările (22.531 RON), obținute în urma târgului de Crăciun organizat la școală, secției onco-pediatrie din Cluj-Napoca, bani care vor fi folosiți pentru îmbunătățirea secției cu mobilier și accesorii medicale necesare.

Pe de altă parte, o delegație a Fundației Hans Lindner a înmânat 50 de pachete copiilor internați cu sprijinul comunității de elevi de la școlile sătmărene din Liceul Teoretic „Johann Ettinger”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Colegiul Național „Doamna Stanca”.

Donațiile au constat, în principal, în produse de igienă, produse bio de la  firma Lindner (sirop de fructe, suc de mere, gemuri), dulciuri, jucării și pături. Aceste donații au ajuns în mânuțele copiilor internați pe secția de onco-pediatrie ”Ion Chiricuța” și clinica Pediatrie 2, sperând ca chipurile celor mici să se însenineze și să reapară zâmbetul atât de drag nouă tuturor.

Pe lângă cadourile pentru copii, s-a reușit – din sprijinul financiar primit din partea Școlii ”Rakoczi Ferenc” – ca echipamentul secțiilor să fie îmbunătățit cu scaune cu rotile moderne (special pentru copii), cuptoare cu microunde, cârje, aparate de aerosoli și aspirator canulă.

În cele două locații oncopediatrice, oaspeții au fost întâmpinați de către personalul medical și psihologic, respectiv Anita Kerekes – asistentă șefă, Corina Șomlea – psiholog (de la Secția de Oncologie) și Bota Mădălina – medic șef de la Clinica Pediatrică nr. 2, Secția de Hematologie, care au mai prezentat și situația actuală și nevoile noilor vremuri, totodată mulțumind și pentru cei 22 de ani de colaborare cu fundația.

Organizatorii acţiunii mulţumesc şi pe această cale tuturor donatorilor darnici pentru cadourile generoase, dar şi pentru fatul că sunt alături de copii și familiile lor greu încercate, se solidarizează cu ei şi menţin vie speranţa.

Ultimele știri