Detașamentul de pompieri Satu Mare, alături de Detașamentul de pompieri Carei și a Secției de pompieri Negrești-Oaș, și-au aprofundat abilităţile şi tehnicile pentru descarcerarea din vehicule şi acordarea de prim-ajutor calificat.
Această competiţie cuprinde 2 probe:
1. DESCARCERAREA DIN VEHICULE, care are ca obiective:
(1) Dezvoltarea competenţelor profesionale în ceea ce priveşte salvarea victimelor, urmărindu-se:
a) comanda intervenţiei;
b) siguranţa;
c) tehnicile de descarcerare;
d) îngrijirea prespitalicească;
e) folosirea eficientă a echipamentului.
(2) Identificarea celor mai bune practici/ tehnici de descarcerare din vehicule;
(3) Promovarea unor idei inovatoare privind tehnicile de descarcerare din vehicule.
2. ACORDAREA PRIMULUI AJUTOR CALIFICAT. Obiectivele acestei probe sunt:
(1) Aplicarea şi respectarea întocmai a protocolului cu privire la pacienţii traumatizaţi.
(2) Dezvoltarea competenţelor profesionale în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor calificat pacienţilor traumatizaţi.
Cele 5 echipaje pe descarcerarea din autovehicule și cele 9 echipaje pe traumă au avut de rezolvat scenarii complexe, atât cu situații de accidente rutiere cât și alte conjuncturi pentru situații de urgență.
Toate probele s-au desfășurat contra timp, sub arbitrajul evaluatorilor de exercițiu.
Un plus la această competiție a fost adus de către voluntarii ISU și voluntarii Crucea Roșie Filiala Satu Mare, care au participat atât la rezolvarea scenariilor cât și la preluarea rolului de victime încarcerate.
La finele evenimentului, în baza punctajului obținut de către echipajele participante, a existat un clasament și un podium încununat cu medalii, cupe, diplome și premii.
Dar câștigul cel mare a fost consolidarea cunoștințelor profesionale, pompierii sătmăreni întărindu-se și mai puternic pentru salvarea de vieți!
Felicitări tuturor participanților, iar echipei câștigătoare îi dorim aceeași determinare și implicare la următoarea competiție!