function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Adrian Cozma luptă pentru drepturile urmașilor moților expulzați de autoritățile horthyste

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a făcut o interpelare în Parlament, solicitând Guvernului să repare nedreptatea care li se face de ani de zile urmașilor moților expulzați din Ardealul de Nord după Diktatul de la Viena din 1940.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Problema lor este veche, membrii asociației refugiaților și expulzaților au făcut și proteste în fața Prefecturii în anii anteriori, dar, deși li s-a aprobat prin lege ”fabuloasa” indemizație lunară de 175 de lei, nu au primit banii nici până în ziua de azi.

Guvernul se scuză mereu că ”nu sunt bani”, dar în acest caz e vorba de o discriminare clară, fiindcă urmașii altor persecutați în timpul diferitelor regimuri care s-au succedat în România în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, de exemplu urmașii șvabilor deportați în Uniunea Sovietică, își primesc drepturile bănești în fiecare an.

”Îndreptăm deciziile regimurilor care au creat atâtea greutăți bunicilor și consătenilor noștri! Toate persecuțiile pe criterii etnice care au avut loc în anii războaielor au adus suferințe majore pentru populațiile de români cu diferite etnii. Și la Satu Mare am avut astfel de evenimente, iar consecințele le știm. Mii de moți au fost în astfel de situații și sper să reparăm acele nedreptăți” – a declarat Adrian Cozma.

Ultimele știri