function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Amenzi la magazinele Lidl din județul Satu Mare pentru ”ciupit la cântar” și alte nereguli

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat, în ultimele zile, o amplă campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în domeniu, în magazinele operatorului economic SC Lidl Discount SRL.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Au fost verificate  cele 5 locații din județul Satu Mare, iar în urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat următoarele sancțiuni:

  • 5 procese verbale prin care au fost aplicate 14 amenzi contravenționale în valoare de 121.000 lei și 2 avertismente;
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de peste 350 lei;
  • oprirea temporara de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de peste 3.600 lei;

”Ciupitul la cântar” a devenit o formă de comerț. Ciudat este că niciodată nu se gândește nimeni să adauge un pic, astfel că întotdeauna iese în pagubă consumatorul! Dacă știi că procesul tehnologic scade cantitatea, cum se întâmplă că nimeni nu pune puțin în plus, pentru a preveni scăderea? Lidl este corigent la cântar și nu numai!” – a declarat Horia Constantinescu – președintele Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Dintre cele mai importante abateri constatate de echipele de control, menționăm:

  • comercializarea unor produse alimentare cu diferențe de gramaj față de cel menționat pe ambalaj
  • nerespectarea regimului promoțiilor (produse aflate la promoție a căror preț nou/preț vechi  era scris cu caractere de diferite )
  • comercializarea unor fructe si legume cu modificari organoleptice sau de o calitate inferioară, la raft fiind menționată calitatea I
  • condiții de depozitare și igienă necorespunzătoare, cu reziduri și rugină, surplus de gheață, reziduuri pe paviment, agreagate de refrigerare neigienizate, depozitarea produselor în spațiul destinat în temperatura neconforma
  • comercializarea unor produse fără a avea menționat pe eticheta de la raft prețul pe unitatea de măsură
  • lipsa mențiunilor referitoare la ingredientele produselor și la valoarea nutrițională a acestora, pe etichetele produselor din zona de panificație.

Ultimele știri