function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Bal mascat de Fasching la Casa Șvabilor din Satu Mare

Zeci de sătmăreni de toate vârstele au participat sâmbătă seara, la Casa Șvabilor, la tradiționalul bal mascat de Fasching organizat de filiala locală a Forumului Democrat German, ultima petrecere mare de iarnă înainte de intrarea în postul Paștelui.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

În lumea germanică, Fasching are origini din perioada pre-creștină și se crede că măștile și costumele excentrice aveau rolul de a zăpăci și alunga duhurile rele ale iernii, pentru a grăbi sosirea primăverii.

Tradiția carnavalului a fost preluată și de Biserica Catolică, iar balul ce a devenit cunoscut în zona noastră cu numele de ”fărșang”, preluat și adaptat din limba maghiară, se organizează de obicei înainte de Miercurea Cenușii, care coincide aproximativ cu Lăsatul Secului la ortodocși.

A fost mare bucurie mai ales pentru copiii din diferitele grădinițe sau clase de la Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger”, dar a fost ocazia perfectă și pentru părinții și chiar și bunicii lor să-și retrăiască o fărâmă din copilărie, într-o atmosferă veselă, așa cum se poate vedea în fotografiile ilustrative.

Ultimele știri

Evenimente

Dințișoriada 2024 la final

Asociația Acces La Viitor, alături de partenerii Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Shopping City Satu Mare, vă invită la