function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Comemorarea lui Iuliu Maniu la Satu Mare

În cadrul manifestărilor prilejuite de Anul Iuliu Maniu, Asociația Social-Culturală ”Satele Unite ale Sătmarului” organizează vineri, 15 Decembrie 2023, începând cu ora 16:00, o suită de manifestări dedicate marelui om politic Iuliu Maniu.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

La ora 16:00, la bustul marelui patriot Iuliu Maniu, amplasat în centrul municipiului Satu Mare, va avea loc un Te Deum urmat de depuneri de coroane de flori.

De la ora 16:30, în foaierul Teatrului de Nord va avea loc vernisajul expoziției “Iuliu Maniu – povestea unui destin de excepție”, după care, la ora 17:00, pe scena Teatrului de Nord Satu Mare se va desfășura simpozionul Iuliu Maniu – între datorie și sacrificiu”, susținut de pr. Cristian Borz, Doru Radosav, Mihail Neamțu, Ovidiu Pecican.

Iuliu Maniu este legat prin familie de meleagurile sătmărene, bunicul lui matern, protopopul Demetriu Coroianu, a fost paroh la Craidorolț.

L-a legat o prietenie strânsă, călită în focul luptei pentru emancipare națională, de marele tribun Vasile Lucaciu, la moartea căruia, în 1922, a scris un vibrant cuvânt de rămas bun.

Iuliu Maniu a fost implicat direct în reorganizarea administrativă a noilor ținuturi românești reintegrate în Patria Mamă, astfel că a fost prezent în județul nostru de mai multe ori.

Ultimele știri