function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Consilierul local Victor Cernea a cerut reducerea prețului apei la Satu Mare. Degeaba.

După ce la începutul acestui an au majorat prețul apei livrate populației din Satu Mare cu 25%, pe motiv că a crescut prețul energiei electrice (care, între timp, a scăzut) și după ce au aprobat un credit de 120 milioane de lei pentru compania Apaserv sancționată cu corecții financiare de 25 milioane de lei pentru suspiciuni de fraudare a unor licitații desfășurate în cadrul proiectului european de extindere a rețelelor de apă și canalizare în județ, grofii au anunțat triumfal că anul viitor nu se va mai majora prețul apei, deci sătmărenii să fie foarte mulțumiți și să aplaude ca focile!

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Doar că, la fel ca pe tot parcursul acestui mandat, iar au avut de furcă cu consilierul local liberal Victor Cernea, care, în ultima ședință din acest an a Consiliului Local, a avut neobrăzarea să ceară nici mai mult nici mai puțin decât SCĂDEREA prețului apei la Satu Mare. Auzi, SCĂDEREA!!! Dar unde ne pomenim?!?!!!

Evident că i s-a dat cu tifla, iar mașinăria de vot a majorității politice din Consiliul Local Satu Mare a funcționat din nou bine unsă, iar sătmărenii nu au decât să se bucure că nu-i paște o nouă majorare de tarife anul viitor!

”Constat că argumentele pe care le-am prezentat încă de la începutul anului au determinat conducerea Apaserv să renunțe la continuarea majorării tarifului pe anul 2024. Prin urmare, apa și canalizarea nu se va mai scumpi așa cum a dorit inițial conducerea Apaserv, susținută de UDMR.

Problema este că o simplă renunțare la continuarea majorării nu poate să repare scumpirea nejustificată din anul 2023 de 25% și nici corecțiile financiare de peste 5 milioane de euro, sume pe care până la urmă tot noi, sătmărenii, le vom plăti.

Din acest motiv am propus reducerea tarifului cu 10%, ca un prim pas pentru a reveni la normalitate. Cu toate acestea, trebuie să constat că Frăția UDMR-PSD nu dorește ca la Consiliul Local să decidem măsuri concrete pentru a îmbunătăți viața sătmărenilor, ci doar măsuri populiste de a renunța la o majorare din 2024, care încă nici nu a produs efecte” – a declarat Victor Cernea.

Ultimele știri