function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Filtre ale Poliției în tot județul Satu Mare, trei șoferi prinși drogați și zece permise reținute într-o singură noapte

În noaptea de 9/10 martie, în intervalul orar 20.00-04.00, polițiștii sătmăreni au acționat în scop preventiv, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

În cadrul acțiunii organizate au fost angrenați peste 50 de polițiști care dețin aviz de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, pentru depistarea conducătorilor care încalcă regulile de circulație, polițiștii au acționat cu dispozitivele radar aflate în dotare, cu aparatele etilotest, precum și cu aparatele Drug Test, fiind efectuate peste 500 de testări.

Pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, polițiștii au aplicat 147 de sancțiuni contravenționale, din care 64 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 

Totodată, a fost luată măsura complementară de reținere a 10 permise de conducere, din care 8 pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului și 2 pentru viteză excesivă.

De asemenea, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier, din care 3 pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și 2 pentru conducerea sub influența alcoolului.

Acțiunile polițiștilor sătmăreni vor fi desfășurate și în viitor, cu accent pe cele două paliere: disciplina în trafic și descurajarea fenomenului infracțional.

Ultimele știri