function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Gospodării inundate în județul Satu Mare, intervin pompierii

Pe timpul codului portocaliu de precipitații abundente, până la această oră, prin apel la 112, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină în următoarele situații:

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Evacuarea apei pluviale din curțile a 5 gospodării, 3 din municipiul Satu Mare și 2 din localitatea Valea Vinului unde pentru gestionarea situației de urgență a fost solicitat și sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Valea Vinului.

Totodată, pompierii Detașamentului Satu Mare au intervenit timp de mai multe ore pentru a evita colmatarea rigolelor și a podețelor, în localitatea Valea Vinului și în municipiul Satu Mare pe strada Bujorului, prevenind astfel afectarea gospodăriilor și a anexelor gospodărești.

În scopul avertizării și protejării populației, în zonele aflate sub incidența Codului Portocaliu a fost transmis mesaj de avertizare prin sistemul Ro – Alert, iar pentru optimizarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, subunitățile în ale căror raioane de intervenție se află localitățile vizate de coduri sunt pregătite să intervină la solicitări, fiind  transmise atenționările și avertizările hidrometeorologice către comitetele locale pentru situații de urgență. A fost operaționalizată grupa operativă a inspectoratului pentru monitorizarea permanentă a evoluției fenomenelor hidrologice.

În aceste momente se intervine la degajarea apei din mai multe curți ale cartierului Sătmărel și localitatea Balta Blondă.

Situația este în dinamică. Nu a fost necesară evacuarea populației.

SVSU Căuaș intervine la evacuarea apei din curțile a trei gospodării. Se deplasează  în sprijin un echipaj cu un ASAS cu motopompă din cadrul  Detașamentului de Pompieri Carei.

Ultimele știri

Evenimente

Dințișoriada 2024 la final

Asociația Acces La Viitor, alături de partenerii Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Shopping City Satu Mare, vă invită la