function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Liberalul Dan Motreanu anunță sprijin de la UE pentru tinerele talente din județul Satu Mare

Zece regiuni din Uniunea Europeană, printre care și regiunea Nord-Vest din România, vor fi fi sprijiinte prin Mecanismul de stimulare a talentelor, pentru atenuarea efectelor schimbărilor demografice și ale plecării populației mai tinere, anunță liberalul Dan Motreanu, raportor din partea grupului PPE pentru acest mecanism aprobat de Parlamentul European.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Selecția celor zece regiuni a fost efectuată de un comitet de experți ai Comisiei Europene. Experții au analizat provocările și nevoile fiecărei regiuni, precum și motivația regiunilor de a beneficia de sprijin.

Regiunile selectate vor beneficia de analize detaliate, de recomandări de politică și de planuri de acțiune adaptate pentru a aborda provocările lor demografice și teritoriale specifice. De asemenea, vor fi sprijinite prin consiliere din partea experților OCDE.

Sprijinul este acordat în cadrul pilonului 2 al Mecanismului de stimulare a talentelor. Plecarea populației mai tinere duce la o scădere a populației în vârstă de muncă, la un număr scăzut de absolvenți de studii universitare și de învățământ superior și la dificultăți în păstrarea talentelor.

În cadrul pilonului 1 al Mecanismului de stimulare a talentelor, zece regiuni aflate deja într-o „capcană a dezvoltării talentelor”, printre care și regiunea Vest din România, au fost selectate în luna noiembrie a anului trecut pentru a primi asistență tehnică drept ajutor pentru crearea de cadre concrete în scopul abordării impactului schimbărilor demografice.

Ultimele știri