function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Maria Saitos, profesoara de care are nevoie toată comunitatea din Sanislău în funcția de primar

În prezența unui mare număr de localnici și a invitaților din Satu Mare, în frunte cu liderul județean al PNL, Adrian Cozma, în sala de sport din Sanislău a avut loc lansarea oficială a candidaturii profesoarei Maria Saitos pentru funcția de primar al acestei comune, precum și a echipei sale care candidează pentru locurile din Consiliul Local în mandatul următor.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Absolventă a Facultății de Drept, cu un masterat în Management Educațional, cu vechime de 24 ani în învățământ și 11 ani în Consiliul Local, din care doi ani a îndeplinit atribuțiile de secretar general al comunei, directoarea Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Bulgăr” este, cu siguranța, profesoara de care are nevoie întreaga comunitate, fiindcă ea cunoaște cel mai bine problemele cu care se confruntă localnicii zi de zi, dar, totodată, vrea și poate să aducă rezolvarea acestora.

Publicăm integral discursul candidatei PNL pentru Primăria Sanislău, Maria Saitos:

Eu împreună cu echipa de consilieri ai PNL dorim să aducem un suflu nou și o schimbarea  în bine de care avem mare  nevoie . Suntem oameni dedicați , care dorim  să contribuim la o dezvoltare semnificativă a  comunei noastre , conform trendului european.

Candidatura mea este mai mult decât un simplu angajament de a ocupa o funcție publică. Este o promisiune că voi fi :

– un lider autentic și eficient care va  urmări dezvoltarea socio-economică și culturală a comunității multietnice din comuna noastră,  

– voi fi o voce pentru fiecare cetățean al acestei comune,  

– voi asculta preocupările dumneavoastră și vom găsi cele mai bune soluții la rezolvarea problemelor,

– voi depune eforturi pentru realizarea unor planuri de dezvoltare bine gândite,  pentru a construi o comună mult mai bună pentru noi toți și pentru generațiile viitoare.

Consider că  respectul față  de cetățeni, respectarea adevărului în viaţa publică, transparența cheltuirii banului public, competența, simțul datoriei, respectarea  statului de drept şi a Constituţiei,  etica și iubirea de ţară sunt criterii principale ale vieţii publice.

Planurile și viziunea mea pentru viitorul comunei Sanislău sunt:

 • de a dezvolta investițiile în educație (implementarea proiectelor pentru dotarea școlii cu mobilier și materiale didactice moderne, renovarea școlii în interior și exterior, atribuirea contractului pentru MASĂ SĂNĂTOASĂ , program national în care școala noastră este deja inclusă și prin care fiecare elev și preșcolar va beneficia zilnic, gratuit, de o masă caldă și sănătoasă).

De ce? Pentru că școala este și va fi piatra de temelie a societății, copiii de azi vor fi societatea de mâine și investițiile în educație sunt investiții în viitorul nostru pe care îl dorim mai bun.

 • de a dezvolta infrastructura  (construirea unui drum ocolitor pentru accesul la baza de recepție din Sanislău a mașinilor de mare tonaj, asfaltarea drumului spre cimitir la Marna Nouă și alte lucrări la drumurile ce necesită reabilitare), serviciile publice și sociale, pentru a asigura un viitor echitabil pentru toți locuitorii noștri (mă voi implica personal pentru  integrarea pe piața muncii a persoanelor apte de muncă)
 • de a accesa cât mai multe fonduri europene
 • de a relua colaborarea constructivă cu localitățile  înfrățite din Ungaria și  de a dezvolta proiecte comune în beneficiul ambelor comunități: românești și maghiare
 • de a  construi un cămin cultural în Sanislău
 • de a face demersuri pentru introducerea rețelei de gaz
 • de a dezvolta serviciile de  sănătate
 • de a asigura respectarea valorilor fundamentale de dreptate, egalitate și incluziune socială
 • de a prioritiza dezvoltarea economică locală, crearea de noi  locuri de muncă, cu scopul  creșterii calității vieții
 • susținerea producătorilor locali și promovarea produselor locale prin amenajarea unei piețe cu orar de funcționare de cel puțin o zi pe săptămână
 • creșterea gradului de siguranță al cetățenilor prin extinderea rețelei de supraveghere video în comună.

Iubiți concetățeni: știm cu toții că  ”unde-i unu nu-i putere, dar unde-s mulți puterea crește”. Schimbarea nu o pot face singură – doar împreună  putem schimba viziunea în realitate și este  nevoie de sprijinul și implicarea fiecărui locuitor al comunei noastre.

Echipa de consilieri este formată din oameni minunați, de bună credință,  din Sanislău, Marna Nouă și Horea,  asigurându-se  reprezentarea  tuturor locuitorilor comunei noastre.

SAITOSMARIA- RODICA
MATEȘCLAUDIA-RAMONA
MARIȘPETRU
MOLNARVILHELM
TEJANCAMELIA
IPATEVALENTIN
SĂRĂCUȚCRISTINA-FELICIA
KOCZEADALBERT
PRECUPGHEORGHE
ROȘUDAVID
ANGYALNICOLAE-IOAN
DRĂGANIOAN
SILAGHIALEXANDRU
MATEȘCRISTIAN
ENACHEION
PAȘCADANIEL
FODORALEXANDRU-MIHAIL

Candidatul nostru la funcția de președinte al  Consiliului județean Satu Mare este domnul COZMA ADRIAN, unul dintre cei mai harnici politicieni din România și omul cel mai potrivit pentru dezvoltarea județului și bunăstarea sătmărenilor.

Știu că singură pot să fac multe, dar împreună cu domnul Cozma Adrian, președinte de Consiliul Județean și cu echipa de consilieri locali vom face TOT – TOT ce este nevoie pentru dezvoltarea comunei noastre.

Stă  în puterea noastră să hotărâm pentru noi și pentru copiii noștri un viitor mai bun, să  facem o comună  prosperă, bine gospodărită şi admirată între comunele județului, încât să fim mândri când spunem că ”la Sanislău suntem  acasă”.

Votul e la dumneavoastră și fiecare vot contează!  Fiecare suntem câte o luminiță. Dar luminița mea, lângă luminița ta, împreună cu luminița celuilalt vor face lumină, iar lumina va împiedica întunericul să se așeze.

Pe  9 iunie votați Partidul Național Liberal pe toate buletinele de vot și scrieți istorie!

Dumnezeu să binecuvânteze comuna Sanislău și să ne păzească în pace și credință, să ne ajute să trăim în bună înțelegere români, maghiari, șvabi, romi!   

Oameni dragi – gândul cel bun!  Doamne ajută! 

 ÎMPREUNĂ SUNTEM PUTERNICI! UNIȚI CÂȘTIGĂM!

Ultimele știri