În urma neregulilor constatate de comisarii sătmăreni, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 15.000 lei, s-a dispus masura opririi temporare a prestarii serviciului pana la remedierea deficientelor si retragerea definitiva a produselor care nu respecta conditiile de pastrare.

Dintre cele mai importante nereguli, menționăm:
– Tăvile folosite pentru coacerea şi depozitarea produselor de patiserie prezintă depuneri de grăsime și resturi de produse arse;
– Agregate frigorifice neigienizate corespunzător cu chederele foarte murdare şi deteriorate;
– Cuptor neigienizat corespunzător, ventilatorul aflat în spațiul de producție era plin de găsime solidificată amestecată cu praf;
– Spațiul de depozitare din masa de lucru neigienizat;
– Dospitor necurățat, cu resturi de produse, chederul rupt și neigienizat;
– Sosuri depozitate în dospitor, lângă produsele de patiserie aflate la dospit;
– Băuturi răcoritoare depozitate direct pe pavimentul depozitului, fără grilaj de protecție;
– În spațiul de producție: paviment deteriorat si neigienizat.



Controlul a avut loc săptămâna trecută, iar după două zile, timp în care au fost remediate deficiențele constatate, patiseria a fost redeschisă.



