function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Percheziții în județele Satu Mare și Maramureș la un grup infracțional. Ofereau droguri gratis minorelor pentru sex

La data de 10 decembrie 2023, polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Satu Mare, au pus în aplicare 31 de mandate de percheziție domiciliară în județele Satu Mare și Maramureș, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc și act sexual cu un minor.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2023, membrii unui grup infracțional organizat  condus și coordonat de un bărbat (aflat sub măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă într-o altă cauză penală) ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc (canabis, cocaină și 3-CMC cunoscut sub denumirea de cristal), către consumatori, preponderent minori, din județele Satu Mare și Maramureș.

Din cercetările efectuate a rezultat că în cursul unor petreceri organizate de către membrii grupului infracțional ar fi fost vândute, în cantități mari, astfel de droguri, dar și oferite cu titlu gratuit unor minore, ca plată pentru întreținerea de relații sexuale.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate aproximativ 200 de grame de substanță cristalină de culoare albă (3CMC, drog de mare risc), 10 grame de canabis, 54 de comprimate ( medicamente având ca substanță activă alprazolam și  buspironă),  cântare și grindere, 21 de telefoane mobile și 21 de cartele SIM, 2 tablete mobile, 1 laptop, 1 pistol tip airsoft, bile de plastic, o macetă, peste 28.000 de petarde categoria P1 și P3,  precum și alte mijloace de probă.

Audierile se efectuează  la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare.

Sprijinul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca și B.C.C.O. Oradea și jandarmilor Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și I.J.J. Satu Mare.

La percheziții au participat și 4 echipaje canine ale Autorității Vamale Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ultimele știri