function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Vești bune de la sătmăreanul Cristian Valer Beșeni, secretar de stat în Ministerul Mediului: nu mai este pericol de inundații pe râul Tur

Ca urmare a precipitaților abundente înregistrate în ultima perioadă în județ, sătmăreanul Cristian Valer Beșeni, secretar de stat în Ministerul Mediului, împreună cu directorul Vasile Andrieș de la Agenția Națională ”Apele Române” Satu Mare, ing. Marghitaș Mircea - șef Sistem Hidrotehnic Călinești-Oaș și Dinu Birtoc, primarul comunei Călinești-Oaș, s-a deplasat la Barajul de Acumulare de la Călinești-Oaș pentru a evalua situația la fața locului.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

A constatat că nivelurile în bazinul hidrografic al râului Tur sunt în scădere. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a apelor a emis un cod galben de viituri, care este valabil până marți pe râurile din bazinele hidrografice din județul nostru.

Secretarul de stat a constatat că există o colaborare eficientă între instituții, pentru prevenirea pericolului de inundații din aceste zone. S-a decis închiderea temporară a drumului județean 109 K pe tronsonul Orașu Nou – Prilog – Remetea Oașului – Boinești – Călinești-Oaș, până când se vor retrage apele.

Situația se află sub control, fiind monitorizată cu maximum de atenție.

Ultimele știri