function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Weekend plin pentru pompierii sătmăreni: femeie înecată în Someș, incendii la o casă și o mașină, scurgeri la o stație GPL

Pompierii sătmăreni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, intervenția în cazul accidentelor rutiere, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, deblocări de ușă, recuperare persoană înecată, reprezintă misiunile cele mai importante dintre cele  86 desfășurate de pompierii sătmăreni, în ultimele 72 de ore (12- 14.04.2024).

La nivel județean, 70 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de aceștia, amintim:

În data de 12.04.2024, în jurul orei 16:00, Detașamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu produs la un autoturism aflat în staționare, în localitatea Botiz. Scurcircuitul electric generat de un cablu defect a fost cauza de producere a incendiului, acesta manifestându-se la blocul motor al mașinii. De menționat este că, până la sosirea echipajelor de pompieri la locul intervenției, incendiul a fost localizat de către echipajul SMURD Negresti Oaș, care se întorcea de la un caz medical. Autoturismul a fost salvat în proporție de 80%.

La scurt timp, în jurul orei 16.30 Detașamentul de Pompieri Satu Mare a fost solicitat să intervină la stingerea deșeurilor menajare încărcate pe o autospecială de colectare, în localitatea Păulești. La fața locului s-au deplasat 4 cadre militare cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, reușind lichidarea focarului înaintea propagării acestuia la mașina de salubrizare și la întreaga cantitate de aproximativ 2 tone deșeuri. Sursa propabilă de aprindere a fost stabilită ca fiind efect termic a unor obiecte incandescente.

Sâmbătă, 13.04.a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență Someș al județului Satu Mare a fost solicitat să intervină la o stație GPL din municipiul Satu Mare, strada Careiului, unde s-a sesizat o scurgere de gaz. A fost trimisă o autospecială de stingere cu 5 cadre militare care a asigurat zona până la oprirea scurgerilor de gaz în atmosferă. Nu au fost înregistrate victime.

În după-amiaza zilei de duminică, în jurul orei 15:30, 12 pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei au intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu la o anexă gospodărească din municipiul Carei.

La sosirea forțelor profesioniste, incendiul se manifesta generalizat la o anexă și la o încăpere a casei de locuit cu posibilitate de propagare la clădirea aflată în imediata vecinătate. Pompierii au lucrat la localizarea incendiului protejând restul casei de locuit și limitând extinderea acestuia la alte construcții foarte apropiate focarului.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un compresor aflat în anexa gospodăriei.

Tot ieri, 14.04.2024, în jurul orei 17.00, un echipaj de căutare-salvare din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare a intervenit cu o barcă pneumatică pentru recuperarea unui cadavru, de sex feminin, aflat în apele râului Someș, în zona Podului Tehnologic (galben) din municipiul Satu Mare. Acesta a fost scos la mal și predat organelor abilitate, care urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care persoana și-a pierdut viața.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Ultimele știri