function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Adrian Cozma acuză afaceri imobiliare suspecte între Primăria Satu Mare și Mircea Govor

În cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o joi la sediul PNL, candidatul acestei formațiuni politice pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Cozma, a prezentat unul dintre presupusele motive pentru care nu s-a realizat o alianță PNL – PSD la nivel județean, după modelul celei de la nivel național, pentru alegerile locale din 9 Iunie.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

El și-a acuzat contracandidatul de la PSD, Mircea Govor, de interese imobiliare suspecte, prezentând o Hotărâre de Consiliu Local aprobată la sfârșitul lunii martie 2024 (adică exact în perioada în care se purtau negocieri pentru formarea unei alianțe), pe baza căreia firma administrată de fiul liderului județean PSD a primit o ”pleașcă” sub forma unui teren de aproape 600 mp în zona centrală a municipiului Satu Mare, din patrimoniul public, la prețul de aproximativ 11.000 de euro.

Adrian Cozma a atras atenția că un teren de asemenea suprafață se vinde în mijlocul oricărui câmp din jurul municipiului Satu Mare la prețul de cel puțin 35.000 de euro și e evident că prețul de piață este mult mai mare în buricul târgului.

Hotărârea de vânzare a terenului cu destinația ”curte, construcții” a fost propusă de viceprimărița PSD Cristina Tămășan-Ilieș și a trecut ”ca prin brânză” de votul consilierilor locali.

Interesant este că solicitarea de cumpărare a terenului respectiv a fost depusă de către firma fiului liderului județean al PSD încă în anul 2014 și, după ce a zăcut timp de zece ani în sertarele Primăriei, a fost aprobată fix în perioada în care se negocia o eventuală alianță PNL – PSD pentru alegerile din 2024!

”Nici măcar primarul PSD-ist Dorel Coica nu a aprobat această vânzare la vremea respectivă, fiindcă nu a dorit să fie implicat într-o asemenea combinație” – a subliniat Adrian Cozma.

Ultimele știri