function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Adrian Cozma, câștigător detașat în preferințele sătmărenilor în sondajele online de pe mai multe grupuri civice

Dintre candidații partidelor considerate a fi românești, Adrian Cozma conduce detașat în sondajele lansate în ultimele zile de mai multe publicații online sau grupuri de Facebook.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

În condițiile în care candidații UDMR au asigurate voturile electoratului lor stabil și disciplinat pe bază etnică, singura necunoscută în cazul sătmărenilor de alte etnii era numele candidatului lor preferat, respectiv al formațiunii politice pe care o reprezintă.

Într-un sondaj lansat de un cunoscut website sătmărean, care nu poate fi suspectat de simpatii liberale, PNL a adunat aproape 30% din cele aproape 3.000 de voturi exprimate de sătmăreni de diferite naționalități, fiind devansat doar de UDMR. În comparație, PSD a adunat doar puțin peste 10% din voturi.

Pe cel mai mare grup de Facebook de limba română, dar cu membri de toate naționalitățile din județul Satu Mare, candidatul PNL ocupă prima poziție în preferințele celor aproape 1.000 de sătmăreni care au votat până acum, depășindu-i cu mult pe contracandidații săi de la UDMR, respectiv PSD.

Desigur, voturile online nu reflectă neapărat realitatea de la urne, dar cifrele pot să indice o anumită situație a preferințelor electorale, mai ales dacă ele sunt exprimate de un număr mare de persoane.

Ultimul sondaj de genul acesta a fost lansat de cunoscutul activist tășnădean Cristi Irimuș pe grupul local de Facebook pe care îl administrează, iar procentele de acolo reflectă deja preferințele comunității respective după ce s-a aflat că tocmai sunt în desfășurare sondaje de opinie realizate de firme de specialitate la comanda principalelor partide românești pentru a desemna un candidat comun al unei Alianțe PNL-PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare.

Voturile tășnădenilor au conturat următorul rezultat:

Ultimele știri