
Verificările au vizat : unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro-alimentare.
În urma acestor controale au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, din care – o amendă în valoare de 10.000 lei pentru un restaurant din Carei – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare și nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și pentru nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare, dar și 6 avertismente pentru producători particulari de produse lactate și de legume-fructe din piețele agro alimentare din Satu Mare și Negrești-Oaș – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor aduse în piață, pentru comercializare.