function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Aproape 10 tone deșeuri din străinătate, întoarse înapoi din Vama Petea

Joi, în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților pe sensul de intrarea în România un cetățean român, în vârstă de 46 de ani, domiciliat în județul Satu Mare.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Acesta conducea un autovehicul marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în România, cu care transporta articole second-hand provenite din Austria. Marfa urma să ajungă la o asociație din judeţul Satu Mare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 340 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (nu deține certificate de curățare, dezinfecție și dezinsecție).

Tot ieri, în jurul orei 10.00, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a intra în România un cetățean român, în vârstă de 39 de ani, din județul Alba. Acesta conducea un automarfar marca Scania, înmatriculat în România, cu care transporta deșeuri din aluminiu provenite din Elveția. Marfa urma să ajungă la o firmă din judeţul Satu Mare.

Polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatului Județean Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 9.510 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (transportul nu este înregistrat conform prevederilor legale).

Drept urmare, în ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Ultimele știri