function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Bătaie într-o secție de votare din Trip

De la începerea votării, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică, iar în județul Satu Mare nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

În județul Satu Mare, până la ora 15:00, au fost semnalate 14 incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 2 s-au confirmat, 8 nu s-au confirmat, iar 4 sunt în curs de verificare.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul. Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale de peste 3.800 de lei.

Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 2 posibile infracțiuni, după cum urmează:

  1. La Secția de votare din localitatea Trip, polițistii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 50 de ani, în dimineața zilei de 09 iunie a.c., în timp ce se afla la secție, în urma unor discuții contradictorii, ar fi fost îmbrâncit de către un alt bărbat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.
  2. Polițiștii din județul Satu Mare au fost sesizați de către președintele unei secții de votare despre faptul că un bărbat a sustras și a distrus un buletin de vot. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

De asemenea, polițiștii de ordine publică, echipaje de poliție rutieră, jandarmi și polițiști de frontieră din Satu Mare sunt prezenți în teren și monitorizează situația, fiind instituite filtre rutiere, pentru a preveni și combate orice încălcare a legii.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

Ultimele știri