function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Cota de atenție depășită pe râul Tur la Călinești-Oaș, fără pericol de inundații

În ultimele 24 de ore, ca urmare a precipitațiilor căzute și propagării, nivelurile și debitele cursurilor de apă din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur și Someș au fost în creștere.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

În momentul actual, se situează peste cota de atenție râul Tur, la stația hidrometrică Călinești-Oaș, județul Satu Mare. De asemenea, acumularea Călineşti-Oaş se află în faza I de apărare.

Precizăm că acumularea Călinești-Oaș atenuează debitele produse pe cursurile de apă din bazinul hidrografic superior al râului Tur. În aval de acumulare debitele evacuate sunt controlate, râul Tur fiind îndiguit.

Totodată, în situația hidrometeorologică actuală nu există pericol de revărsare/inundare, nefiind prognozate creșteri semnificative de debite și niveluri ale apei peste valorile înregistrate în acest moment.

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa monitorizează situația hidrologică.

Ultimele știri

Evenimente

Dințișoriada 2024 la final

Asociația Acces La Viitor, alături de partenerii Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Shopping City Satu Mare, vă invită la