function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

TIR plin cu deșeuri de aluminiu, oprit în Vama Petea

Polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii Naționale de Mediu nu au permis intrarea în țară a unui mijloc de transport încărcat cu aproximativ 23 tone de deșeuri din aluminiu provenite din Slovenia pentru o societate comercială de pe raza judeţului Satu Mare.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Miercuri, 15 noiembrie, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în România un cetățean sloven, în vârstă de 37 de ani.

Acesta conducea un autovehicul marca Mercedes Benz, înmatriculat în Slovenia, cu care transporta deșeuri din aluminiu. Marfa urma să ajungă la o societate comercială din județul Satu Mare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 22.900 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (firma destinatară nu deține instalații pentru valorificarea deșeurilor transportate din Slovenia).

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Ultimele știri