function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Feudalism târziu: medici chemați la partid, în timpul serviciului, pentru campanie electorală

Ca reacție la acțiunea electorală de miercuri, în cadrul căreia candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, a chemat 13 medici ai Spitalului Județean, în mijlocul zilei, deci în timpul serviciului, la sediul partidului, pentru ca aceștia să-și declare susținerea pentru candidatura sa, contracandidatul liberal Adrian Cozma transmite următorul mesaj:

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

În primul rând vreau să dau asigurări medicilor și asistentelor din SJU Satu Mare că respect și apreciez munca depusă de aceștia și consider, cu toată convingerea că situația sistemului sanitar sătmărean este determinată de incompetența managementului condus de domnii Pataki și Govor.

Observ că acești lideri, pe lângă că sunt incompetenți, sunt și lași, s-au gândit să se ascundă în spatele personalului Spitalului Județean. Bravo! Sincer, nu știu câți dintre cei prezenți s-au simțit confortabil în prezența profesorului Govor, un feudal târziu care s-a gândit să convoace funcționari ai statului pe covorul roșu de partid.

Adică distinsul feudal s-a gândit să-și folosească influența, să aducă angajați ai statului, plătiți pe banii contribuabililor să-i facă dumnealui pomeni electorale, adică să-i ofere anumite avantaje electorale. Sunt convins că distinșii medici înțeleg capcana în care au căzut dar îi întreb cu stupoare: asta e lumea în care vreți să vă creșteți copiii, în care un analfabet face preș cu cine vrea și cu cine nu vrea? Eu nu vreau asta pentru copiii mei!

Pe de altă parte, mă bucur că domnul țiitor de local de noapte, Govor Mircea își asumă managementul sistemului de sănătate și și-a adus groparul sănătății sătmărene în fața dumneavoastră pentru a plânge cu lacrimi de crocodil că cineva îndrăznește să-l critice. Domnule profesor de șmecheri, știți ce înseamnă că județul Satu Mare este județul cu cea mai scăzută speranță de viață din România? Vă spun eu, e județul în care dacă te îmbolnăvești, ai cele mai mari șanse să mori.

Îmi mențin afirmația că SJU Satu Mare este unul dintre cele mai politizate spitale din țară, dovada constă în prezența medicilor la sediul feudalului PSD Satu Mare. Vii să te dai echidistant politic dar te afli pe listele PSD?

Dar, ca să fim mai pragmatici:

Aparatul de spart pietre la rinichi, cum spune domn profesor, se numește ”Litotriptor”. El a fost cumpărat, după cum afirmă domnul Govor, la ordinul său și la un preț dublu față de prețul de piață. După achiziționare a stat nefolosit cel puțin un an pentru că așa s-a priceput domnul Govor.

Multe dintre lucrările la reabilitarea unor secții s-au făcut prin achiziția de materiale la prețuri triple.

Vorbiți de modernizarea unor săli de operație, dar uitați să ne spuneți că i-ați amenajat medicului din Ungaria, Galajda Zsolt, o secție specială, cu foarte mulți bani, pentru operații care s-au dovedit, în mare parte, eșecuri. Ar fi de interes o statistică privind manevrele din acea secție, cine mai trăiește dintre cei care au fost pe acolo.

Cred că discuțiile despre afacerile din spital ar putea dura zile în șir dar mă limitez la câteva întrebări simple pentru distinsa doamnă medic doctor Paula Mare:

1. Cum s-a pierdut finanțarea de 22 milioane euro pentru construirea unui nou corp de clădire? Simțiți ceva remușcări?

2. În ce împrejurări v-ați realizat rezidențiatul în condițiile în care erați angajată la Consiliul Județean?

3. Dacă ați plagiat în lucrarea de doctorat cu titlul: Interrelația psoriazis – sindrom metabolic. Implicații terapeutice;

4.  Care este clasificarea SJU Satu Mare ?

Dragi sătmăreni, dacă nu mai vreți să vedeți profesioniști, oameni puși în slujba voastră, terfeliți și umiliți de un feudal târziu din toate punctele de vedere, ieșiți la vot!

Ultimele știri