function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Primarul comunei Doba îl contrazice pe Mircea Govor în privința pășunii arendate de familia Cozma

În conferința de presă de miercuri de la sediul PSD Satu Mare, candidatul acestei formațiuni politice pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, Mircea Govor, a adus acuzații grave atât primarului comunei Doba, Mihai Ghetina, cât și familiei deputatului liberal Adrian Cozma.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Potrivit declarațiilor lui Mircea Govor, Primăria Doba ar fi ”cadorisit-o” pe soția deputatului liberal, Adina Cozma, cu o pășune de aproximativ 20 de hectare, iar în schimb, deputatul ar fi favorizat-o pe fiica primarului, doctorița Ștefania Ghetina, pe lista candidaților eligibili ai PNL pentru locurile din Consiliul Județean Satu Mare.

Pentru clarificarea situației și combaterea a ceea ce numește ”informații false” lansate de președintele județean al PSD, primarul Mihai Ghetina a transmis redacțiilor sătmărene un comunicat de presă în care precizează că acel contract de arendă a fost semnat de Adina Cozma și Composesoratul Doba 2000 (deci nu Primăria Doba), în urmă cu patru ani, când Adrian Cozma nici măcar nu era președinte al PNL Satu Mare:

“Recent, domnul Mircea Govor a prezentat în mod eronat informații despre mine și familia mea. Vreau să clarific aceste aspecte și să aduc în atenție adevărul, bazat pe documente și fapte verificabile.

Domnul Govor a afirmat că am oferit terenuri doamnei Cozma Adina în mod preferențial, cu scopul de a o promova pe fiica mea, Ștefania Ghetina. Aceste acuzații sunt complet false și nefondate.

Doamna Adina Cozma a arendat un teren in suprafață de 20,30 hectare de la Composesorat Doba 2000, o asociație independentă, fără vreo legătură cu Primăria Doba, asociație cu statut privat, care e gospodărită/administrată de un comitet, nu de Primăria Doba sau Mihai Ghetina.

Composesoratul Doba 2000 administrează în comun bunuri aflate în patrimoniul a peste o sută de familii și deține in proprietate 22,19 ha pădure și 229,04 ha pășune, bunuri aflate pe raza unității administrativ-teritoriale Doba.

Contractul de arendă a fost încheiat pe 15 iunie 2020, pe o durata de 7 ani, dată la care președintele PNL Satu Mare era Adrian Albu, nu Adrian Cozma.

Faptul că familia Cozma are teren arendat în localitatea Doba este o coincidență și nu are nicio legătură cu parcursul politic al doamnei Ștefania Ghetina, care este membru PNL de la 18 ani și care s-a implicat activ în diverse activități politice încă dinainte de a deveni majoră.

Domnul Govor încearcă să creeze o legătură cauzală între evenimente care au în comun doar adresa din buletin a doamnei dr. Ștefania Ghetina și locația unui teren arendat acum patru ani de familia Cozma de la o entitate independentă de administrația  publică locală a comunei Doba, cu scopul de a fi in centrul atenției și de a discredita. Dacă ar fi avut vreo legatură, atunci fiica mea, Ștefania Ghetina, ar fi fost promovată la alegerile din septembrie 2020.

Consider că este esențial ca informațiile difuzate în spațiul public să fie corecte, reale și oneste. Invit pe toți cei interesați să verifice și să se asigure că informațiile pe care le distribuie sunt conforme cu realitatea”.

Ultimele știri