function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Forța liberală sătmăreană într-o singură fotografie

În lipsa unei alianțe după modelul celei de la nivel național, este evident că majoritatea voturilor electoratului considerat a fi ”românesc” din județul Satu Mare se va împărți între principalele două partide, PNL și PSD, în condițiile în care, după cum știm, electoratul maghiar votează întotdeauna, disciplinat, UDMR.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Speculațiile apărute recent în mediul online cu privire la forța organizațiilor locale ale celor două partide ”românești” pot fi ușor combătute prin compararea fotografiilor realizate la depunerea dosarelor de către candidații PNL, respectiv PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare.

Dar și cifrele sunt destul de clare: la ultimele alegeri locale, candidații PNL au câștigat 23 de primării (mai multe chiar decât UDMR!!!), față de 13 câștigate de PSD. Între timp, în vâltoarea precampaniei electorale, doi primari liberali au sărit în cealaltă barcă, dar cel puțin unul dintre ei regretă deja amarnic această trădare. În același timp, PNL a cooptat în rândurile sale chiar și un actual primar UDMR și își lansează candidați proprii chiar și în localitățile cu populație majoritar maghiară.

În toate localitățile în care unul sau mai mulți consilieri locali liberali au trecut în ”tabăra cealaltă”, organizațiile locale PNL au rămas funcționale și promovează oameni noi și cu coloană vertebrală mai solidă pentru alegerile din 9 iunie.

Ultimele știri