function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

La Satu Mare va fi, totuși, Alianță PNL-PSD la alegerile locale

După ce inițial s-a anunțat că PSD și PNL vor avea candidați proprii pentru conducerile Consiliului Județean, respectiv Primăriei Satu Mare, miercuri seara târziu, liderii naționali ai celor două partide i-au ”răzgândit” pe liderii locali, în urma unei consfătuiri ce a avut loc la Vila Lac din București.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Județele Satu Mare și Mureș au rămas ultimele pe lista celor pentru care se purtau negocieri între liderii alianței naționale în ceea ce privește formula în care vor aborda alegerile din 9 iunie, acestea fiind cunoscute pentru provocarea pe care o reprezintă votul etnic ce asigură din start prima șansă UDMR-ului atunci când electoratul românesc este fragmentat.

Acum liderii naționali au convenit să se realizeze, totuși, o alianță a principalelor partide considerate a fi românești în ambele județe, iar candidații comuni vor fi desemnați în urma a două sondaje de opinie ce urmează să fie realizate în paralel de două firme specializate până la sfârșitul acestei săptămâni.

În principiu, candidații anunțați deja și care vor fi testați prin sondarea opiniei publice sunt Mircea Govor și Adrian Cozma pentru președinția Consiliului Județean, respectiv Radu Roca pentru Primăria Satu Mare, PNL precizând anterior că este dispus să nu își lanseze un candidat propriu la municipiu, tocmai pentru a nu fragmenta electoratul.

Decizia finală va fi luată la începutul săptămânii viitoare, după ce vor fi comparate rezultatele din cele două sondaje comandate separat de partidele implicate în acest demers politic.   

Ultimele știri

Evenimente

Dințișoriada 2024 la final

Asociația Acces La Viitor, alături de partenerii Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Shopping City Satu Mare, vă invită la