function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Lege pentru limitarea jocurilor de noroc. Adrian Cozma propune măsuri mai drastice

Deputații au adoptat marți proiectul de lege care înăsprește legislația pentru locurile în care se desfășoară jocurile de noroc.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Amendamentul depus de PSD prevede limitări ale publicității outdoor și obligația ca sălile de joc din localitățile cu până la 15.000 de locuitori să fie mutate în afara acestora.

Modificările adoptate azi de Parlament sunt unele blânde comparativ cu cele prevăzute în alte opt proiecte de lege aflate în sertarul comisiilor de specialitate din Parlament, printre care și proiectul mult mai dur inițiat de deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, care prevede, printre altele, interzicerea completă a publicității pentru pariuri sportive.

Proiectul lui Cozma a venit pe fondul unor dezbateri tot mai aprinse în societate pe tema reclamelor invazive la jocurile de noroc.

Piața publicității pentru jocurile de noroc a cunoscut o creștere constantă în ultimii ani, iar aceste forme de publicitate sunt omniprezente atât pe TV și online, cât și fizic, în toate orașele, prin bannere și mash-uri. De remarcat că o parte semnificativă din încasările publicitare ale presei sportive online și TV provine tocmai din publicitatea la jocurile de noroc.

Adrian Cozma consideră că votul de azi este un prima pas în limitarea fenomenului jocurilor de noroc ce degradează societatea românească și și-a exprimat speranța că proiectul de lege propus de el va intra săptămâna viitoare în dezbaterea plenului Parlamentului.

Ultimele știri