function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Lista cu proiectele de investiții susținute de liberalii sătmăreni în Consiliul Județean

Reprezentanții Partidului Național Liberal în Consiliul Județean Satu Mare au pregătit, împreună cu președintele organizației județene a acestei formațiuni politice, Adrian Cozma, o listă cu proiectele de investiții prioritare pe care le propun spre aprobare în ședința de luni a forului de conducere a județului, în care se votează bugetul pe acest an.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Majoritatea proiectelor se referă la investiții vitale în sistemul de sănătate sătmărean, dar și în modernizarea unor drumuri din județ, în zone ”neglijate” de actuala conducere.

”Sunt proiecte care ne interesează pe toți, proiecte care vin în ajutorul administrațiilor locale care au de finalizat obiective și, nu în ultimul rând, în folosul cetățenilor județului nostru” – a declarat Adrian Cozma.

1. Modernizarea Secției exterioare Tășnad a Spitalului Județean de Urgență

– Suma necesară: 1.000.000 lei

– Expunere de motive: Spitalul din Tășnad este o unitate medicală importantă pentru localitate și zonele învecinate, oferind asistență medicală de urgență pentru o gamă largă de afecțiuni. Cu toate acestea, din lipsa unor politici concrete din partea consiliului județean, infrastructura spitalului, în special spațiile interioare, s-a deteriorat semnificativ de-a lungul timpului, afectând negativ calitatea asistenței medicale oferite și starea de bine a pacienților și a personalului medical.

2. Achiziționare autoclav

– Suma necesară: 280.000 lei

– Expunere de motive: În prezent, secțiile de pediatrie nu dispun de autoclave de mari dimensiuni, necesare pentru sterilizarea eficientă a echipamentelor medicale și a materialelor sanitare. Achiziționarea a patru autoclave de mari dimensiuni pentru secțiile de neonatologie Satu Mare și pediatrie din Satu Mare, Tășnad și Negrești Oaș este o investiție necesară și urgentă care va aduce beneficii semnificative pacienților, personalului medical și sistemului sanitar în ansamblu. Valoarea unitară a unui autoclav este de aproximativ 70.000 lei.

3. Achiziționare injectomate

– Suma necesară: 90.000 lei

– Secția de pediatrie Satu Mare ar avea nevoie de 10 bucăți.

4. Achiziționare aparatură și mentenanță – Secția de gastroenterologie

– Suma necesară: 300.000 lei

– Se impune achiziționarea unui sistem de reprocesare endoscop, echipamente accesorii și kit de mentenanță.

Introducerea următoarelor obiective la capitolul bugetar 84

5. Amplasarea unor parapeți metalici

– Suma necesară: 160.000 lei

– Expunere de motive: În prezent, drumul DJ109L nu are parapeți metalici pe anumite porțiuni, ceea ce prezintă un risc major pentru siguranța conducătorilor auto și a pasagerilor deși Drumul DJ109L are o serie de curbe periculoase, în special pe porțiunile cu declivitate accentuată. Lipsa parapeților metalici în aceste zone crește semnificativ riscul de accidente, mai ales în condiții meteorologice nefavorabile. Amplasarea parapeților metalici este o soluție relativ ieftină de a îmbunătăți siguranța rutiere pe drumul DJ109L.

6. Modernizare DJ 197 – Călinești oaș

– Suma necesară: 2.000.000 lei

– Expunere de motive: Creșterea siguranței traficului: DJ 197 este o rută importantă care deservește localitățile Călinești Oaș, Turț, Bixad și Târșolț. Starea actuală a drumului este precară, cu numeroase denivelări și gropi, ceea ce pune în pericol siguranța rutieră. Modernizarea drumului va duce la o circulație mai fluentă și mai rapidă, reducând timpul de călătorie pentru locuitorii din zonă și pentru cei care tranzitează această zonă, din acest motiv îmbunătățirea traficului din zonă ar avea efecte pozitive și asupra turismului local.

7. Recategorizare și modernizare drum DC 60 Vetiș – Sătmărel

– Suma necesară: 3.000.000 lei

– Expunere de motive: Drumul comunal DC 60 se află în prezent într-o stare precară, fiind impracticabil pe anumite porțiuni. Acest lucru pune în pericol siguranța participanților la trafic și duce la creșterea semnificativă a timpului de călătorie. Pentru a remedia această situație, este necesară preluarea administrării drumului DC 60 de către Consiliul Județean Satu Mare. Acest lucru ar permite accesarea de fonduri pentru modernizarea drumului. Îndeplinirea acestui obiectiv ar face ca timpul de călătorie dintre Doba, Vetiș și Sătmărel – DJ 194 să se înjumătățească.

8. Reabilitare DC 37 Săcășeni – Chegea

– Suma necesară: 1.000.000 lei

– Expunere de motive: Reabilitarea drumului DC 37 este o investiție necesară care va duce la creșterea siguranței traficului, reducerea timpului de călătorie și stimularea economiei locale.

9. Reabilitare DC 104 Socond – Stâna

– Suma necesară: 1.000.000 lei

– Expunere de motive: Datorită stării actuale a drumului și a pericolului de accidente se impune reabilitarea acestuia.

10. Reabilitare DJ109K

– Suma necesară: 3.000.000 lei

– Expunere de motive: Îndeplinirea acestui obiectiv ar avea efecte pozitive asupra economiei locale și a turismului județean. DJ 109K este o rută importantă care deservește localitățile Bixad, Cămârzana și Târșolț.

11. Modernizarea drumului DJ 193D secțiunea Rușeni – Cionchești

– Suma necesară: 800.000 lei

– Expunere de motive: Starea precară a drumului pune în pericol siguranța cetățenilor din trafic, generând disconfort și risc crescut de accidente. DJ193D este o arteră rutieră vitală pentru economia locală, fiind utilizată zilnic de fermieri pentru transportul cerealelor către punctele de colectare din zonă. Totodată, DJ193D este o cale de acces importantă către școli și unități medicale din zonă. Considerăm că se impune cel puțin pietruirea acestui drum județean până la modernizarea totală a acestuia.

FACEM TREABĂ PENTRU SATU MARE!

Ultimele știri