function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Planul lui Cozma în învățământ: internate școlare, masă caldă pentru elevi în tot județul și program ”școală după școală”

În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o joi la sediul PNL Satu Mare, candidatul acestei formațiuni politice pentru președinția Consiliului Județean, Adrian Cozma, și-a prezentat programul pregătit pentru anii următori în domeniul învățământului, respectiv pentru îmbunătățirea calității vieții a elevilor sătmăreni.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Publicăm integral declarația lui Adrian Cozma:

Fiindcă suntem în perioada festivităților de final de an școlar vreau să reamintesc că sunt ferm hotărât să implementez împreună cu conducerile școlilor programele ”Școală după școală”.

Toți părinții vor să aibă cineva grijă de copii până ies ei de la serviciu, iar singura modalitate eficientă e programul ”Școală după școală”, unde școlarii își fac temele, servesc masa, iar după program au activități individuale, libere, în familie.

O să începem din această toamnă, voi cere rapid  o situație cu locurile unde putem începe imediat; urmând ca în anii care vin să extindem programul în tot județul.

De asemenea, vom extinde proiectul ”Masă sănătoasă” în școli pe care l-am susținut și de care beneficiază deja peste 11.500 de școlari.

Avem exemple bune și rezultate bune pe abandon școlar, care e în scădere, iar elevii sunt mai bine pregătiți. În felul acesta vom diminua distanțele dintre cei din localitățile rurale și cele urbane.

În același timp, voi lua măsuri pentru a suplimenta locurile de cazare în internatele școlare existente în municipiul Satu Mare, inclusiv prin construirea unor internate noi sau reabilitarea clădirilor abandonate în care au funcționat cândva internate școlare, cel mai la îndemână exemplu fiind clădirea din curtea Colegiului Național ”Ioan Slavici”. Astfel copiii din mediul rural, care învață la liceele din capitala județului vor avea ocazia să locuiască într-un mediu sigur și civilizat.

Ultimele știri