function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Primăria Satu Mare tocmai a pierdut 5 milioane euro pentru reducerea cheltuielilor cu energia în școli

Deputatul USR de Satu Mare, Radu Panait, anunță un nou rateu al Primăriei Satu Mare, de data aceasta în valoare de 5 milioane de euro. Este vorba despre sumele pe care le-ar fi putut accesa administrația locală în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență prin care s-ar fi putut face economii substanțiale la bugetul local, cam cât valoarea tuturor cheltuielilor cu școlile din oraș pe un an întreg.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Primăria Satu Mare ratează oportunitatea de a reduce cheltuieli de 26 milioane de lei pe an!

În PNRR primăriile puteau accesa bani pentru a monta panouri solare, pompe de căldură, reparații/izolații acoperișuri și poduri, adică lucruri care pot să scadă cheltuiala cu energia care e plătită din bugetul local. Pentru cine vrea să verifice, Componenta C15/MEDU/I10 „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”.

Din cele 246 de proiecte depuse, 9 au fost admise pentru județul Satu Mare, respectiv în: Sanislău, Căpleni, Batarci, Gherța Mică, Valea Vinului, Ardud, Negrești-Oaș, Săuca și Vama. Felicitări autorităților locale pentru că s-au implicat și au accesat acești bani gratis.

Primăria Satu Mare, evident că nu a depus un proiect în acest sens, deși putea foarte ușor să acceseze 5 milioane de euro.

Domnule primar Kereskenyi Gabor, câte școli avem modernizate? Câte au panouri fotovoltaice? Câte au pompe de căldură? Știu că aveți școli preferate în care investiți, dar toți copiii sătmărenilor au dreptul la aceleași condiții!

Domnule primar, v-am auzit în mai multe ședințe de consiliu local că vă plângeați de directorii de școli, că nu au grijă de banul public. Puteați să o faceți Dumneavoastră! Pentru că aplicarea tuturor acestor măsuri ar fi adus niște economii la bugetul local, mai puțini bani dați pe încălzire, mai puțini dați pe energie electrică, mai puțini bani dați pe funcționare! În 2023 ați cheltuit 26 mil. lei pentru funcționarea unităților de învățământ și aveți de gând să cheltuiți și anul acesta tot atât!

De fiecare dată când colegii mei consilieri au adus amendamente la buget, ați zis că nu sunt bani! Uite că ar fi bani, doar că trebuie motivație în a-i accesa! Accesați fondurile europene, faceți economii la bugetul local, folosiți cu responsabilitate banii sătmărenilor!

Ultimele știri