function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Traficanți de droguri prinși în flagrant de polițiștii sătmăreni la Baia Mare. Primeau canabis la kilogram în colete trimise din Spania

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat o prindere în flagrant delict, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc și instigare la infracțiunea de trafic internațional de droguri de risc.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Astfel, la data de 21 februarie, cele două persoane au fost prinse în flagrant delict, în municipiul Baia Mare, după ce ar fi comercializat un kilogram de canabis (drog de risc), pentru 13.800 de lei.

Ulterior, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate 500 de grame de canabis, precum și alte mijloace de probă.

Din materialul probator administrat a reieșit faptul că cei doi bărbați, în cursul lunii februarie 2024, ar fi introdus în țară, din Spania, cantitatea de canabis, disimulată într-un colet, pe care l-ar fi preluat de la firma de transport în aceeași zi în care au fost prinși în flagrant delict.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea celor doi bărbați, unul dintre aceștia fiind cetățean străin.

De asemenea, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ultimele știri