function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Traficanți prinși la Satu Mare. Vindeau droguri copiilor, care-și amanetau telefoanele și bicicletele ca să facă rost de bani

La data de 16 ianuarie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au pus în executare 12 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată, respectiv trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieșit faptul că, pe parcursul anului 2023, două persoane ar fi comercializat droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), către consumatori, inclusiv minori, din municipiul Satu Mare.

De asemenea, s-a stabilit faptul că, pentru a-și cumpăra dozele de drog, anumiți minori și-ar fi amanetat sau vândut diverse bunuri (telefon, bicicletă).

În urma celor 12 mandate de percheziție domiciliară efectuate în județele Satu Mare și Maramureș, polițiștii au descoperit și ridicat 55 de grame de substanță cristalină (3-CMC), mai mulți muguri de canabis, ambalați în staniol, 21.800 de lei, 200 de euro, 3 cântare de mare precizie, 2 grindere, 8 telefoane mobile, o armă de tip airsoft, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane.

Astăzi, 17 ianuarie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare cu propunerea de  arestare preventivă a celor 2 bărbați, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de lege, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ultimele știri