function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Vasile Cosar, schimbarea mult așteptată la Moftin

După șase mandate consecutive ale actualei conduceri a primăriei, niciuna dintre cele 8 localități care aparțin de comuna Moftin nu are infrastructura completă, adică peste tot lipsesc ori străzile asfaltate, ori rețelele de apă și canalizare ori toate la un loc.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Ca să fie imaginea completă, drumul județean între centrul de comună și satul Sânmiclăuș este aproape impracticabil, fiindcă nici conducerea Consiliulu Județean nu s-a sinchisit să-l repare măcar în ultimele două mandate.

Sistemul de sănătate este aproape nefuncțional, la fel ca în tot județul Satu Mare, și chiar dacă s-a înființat un așa-numit centru de permanență la Domănești, din bani europeni, acolo se deplasează pentru consultații doar un medic, într-o singură zi în fiecare săptămână.

Ritmul foarte lent al dezvoltării și investițiile publice făcute fără cap în ultimele decenii nu au atras nici investitori privați, astfel că nu prea există locuri de muncă în comună, iar rezultatul este cel întâlnit în mare parte a județului Satu Mare: tineretul pleacă, iar populația rămasă acasă îmbătrânește.

Nu ajută nici faptul că familiilor tinere li s-au promis terenuri gratuite în zona Gării Ghilvaci, pe care să-și construiască propriile case, dar acestea au rămas la faza de promisiuni, de zece ani de zile.

Pentru a schimba această stare a lucrurilor, e nevoie de un gospodar cu viziune și cu mentalitate de inginer, iar acesta este candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Moftin, Vasile Cosar, care tocmai și-a lansat candidatura în prezența unui mare număr de localnici și a președintelui Organizației Județene PNL Satu Mare, Adrian Cozma.

Programele propuse de cei doi lideri au multe în comun și sunt menite să soluționeze aceleași probleme cu care se confruntă majoritatea comunităților locale din județ: infrastructura și sistemul de sănătate deficitare, eșecurile în atragerea investitorilor privați pentru dezvoltarea economiilor locale, dar și lipsa de interes a unor administrații locale pentru detalii precum amenajarea corespunzătoare a trotuarelor sau înființarea unei piețe agroalimentare pentru producătorii locali, mai ales în comune precum Moftin, care are avantajul de a fi situat pe traseul unui drum național important.

Toate acestea dorește să le realizeze Vasile Cosar în următorul mandat, împreună cu echipa sa de consilieri locali tineri, iar pentru aceasta are nevoie de votul locuitorilor comunei Moftin!

Ultimele știri

Evenimente

Dințișoriada 2024 la final

Asociația Acces La Viitor, alături de partenerii Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Shopping City Satu Mare, vă invită la