function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Fraudă uriașă comisă de sătmăreni și moroșeni prin sistemul de facturare electronică

La data de 6 martie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Satu Mare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, au pus în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, în județele Satu Mare și Maramureș, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fraudă informatică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Din cercetările efectuate a reieșit că, în cursul anului 2023, o persoană ar fi înlocuit, în mod fraudulos, contul bancar al unei societăți comerciale care utilizează un program electronic de facturare, cu contul bancar creat în numele unei persoane fizice.

Astfel, plățile efectuate de diverse societăți comerciale, ca urmare a serviciilor prestate de societatea ce deținea programul electronic de facturare, ar fi ajuns în contul creat pe numele persoanei fizice, fiind, ulterior, transferate în mai multe conturi create de către persoanele cercetate pe numele persoanei fizice și pe numele altor persoane și ar fi fost retrase, de către acestea, de la mai multe ATM-uri din țară.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Prejudiciul rezultat este de aproximativ 175.000 de lei.

La aceeași dată a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de două persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ultimele știri