function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

Lucian Bode la lansarea candidaților PNL Satu Mare, despre ”trădarea” PSD: ”Unii sunt prea mici în politica locală”

Unul dintre cele mai aplaudate discursuri la evenimentul de lansare oficială a candidaților PNL din județul Satu Mare a fost cel rostit de secretarul general la nivel național al acestei formațiuni politice, Lucian Bode.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

El a amintit de proiectele importante din județul Satu Mare, precum construirea șoselei de centură a municipiului reședință de județ, de care se leagă numele lui, el fiind cel care, în calitate de ministru al Transporturilor, a deblocat la vremea respectivă ”proiectele anchilozate de infrastructură, uitate prin sertarele ministerului”.

 Apoi, în fragmentele din discurs pe care le publicăm mai jos, i-a biciuit aspru pe reprezentanții locali ai partenerilor de guvernare, explicând în câteva fraze cum s-a ajuns în situația actuală la Satu Mare, după ce principalele partide românești au pornit împreună în perioada de pre-campanie electorală, pentru ca, la un moment dat, social-democrații să se ”sucească” și să vireze la stânga.

”Dragii mei prieteni sătmăreni, vă îndemn să acţionaţi în continuare ca o echipă unită şi ferm angajată în dezvoltarea proiectului liberal aici în Satu Mare. Unii sunt prea mici în politica locală pentru a se lupta pentru proiecte mari de dezvoltare a judeţului. Ei vor juca mereu în liga a treia a politicii şi vor rămâne la jocuri cu mize mici. Atât s-a putut, şi de această dată, pentru ei. Voi, în schimb, aveţi viziune şi mai aveţi ceva, aveţi curaj, aveţi oameni care vi se alătură pentru că văd potenţialul dumneavoastră. Aveţi misiunea pe 9 iunie de a face din PNL cea mai credibilă şi valoroasă putere politică din judeţ!

Dragii mei o spun din capul locului. PNL Satu Mare este o echipă curajoasă care nu ezită să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă asta de multe ori a deranjat pe competitori politici.

Și pe bună dreptate se spun aceste lucruri. Pentru că unii nu sunt oameni de cuvânt. Pleci la drum cu parteneri într-un proiect comun în care să strângi laolaltă energiile constructive, ca să reușești să îți impui viziunea de dezvoltare la primărie și în Consiliul Județean, și te trezești că partenerii virează brusc la stânga și îți întorc spatele. Să fie sănătoși, pentru că noi, liberalii, știm ce avem de făcut. Ei vor căuta drumul dezvoltării tot de pe locul 3, pe 9 iunie!

Este evident pentru toată lumea că acționați la nivel local într-un context politic complicat, dar acest lucru trebuie să vă motiveze mai mult și să demonstrați că PNL are oameni de valoare, cele mai bune proiecte pentru comunitate și experiența cea mai tare în administrație.

Județul Satu Mare este un județ liberal, pentru că oamenii de aici sunt foarte atașați de valorile europene. Oamenii de aici și-au luat, mulți dintre ei, destinul în propriile mâini și muncesc în afara granițelor, dar cu sufletul sunt tot aici acasă și sunt foarte legați de meleagurile sătmărene. Oamenii de aici pun familia pe primul loc și cu credință în Dumnezeu merg înainte, indiferent de greutăți.

Pentru ei și pentru familiile lor, pentru toți cei care trăiesc și muncesc în acest județ, noi, liberalii, avem o mare responsabilitate. Doar liberalii pot aduce dezvoltarea locală și pot uni comunitatea în jurul proiectelor comune. Aici, în Ardeal, în zona de Nord-Vest a României, avem cele mai multe exemple de administrații liberale performante. Patru din cele șase județe ale regiunii au administrație liberală. La Maramureș, la Bihor, la Cluj, la Sălaj, în Bistrița, acolo unde liberalii conduc Consilii Județene și primării de municipii au produs schimbarea.

Județului Satu Mare îi lipsește această administrație liberală județeană, care va aduce dezvoltarea coerentă și integrată a județului.

Aici, în județul Satu Mare, diversitatea etnică, religioasă și culturală o întâlnești la tot pasul. Oamenii au găsit punți care să îi unească. Din păcate însă, în politica locală unii sunt puși doar pe dezbinare și jucat pe sub masă. De aceea, găsesc foarte inspirată deviza voastră – Uniți câștigăm! – pentru că ea exprimă cel mai bine starea de spirit care vă caracterizează și de care este nevoie pentru a construi comunități prospere.

Dragii mei, suntem la un moment al adevărului și trebuie să spunem câteva lucruri mai apăsat despre cum s-a ajuns ca la Satu Mare oameni politici de la nivel local si național, de la PSD, să ne fie forate clar, să saboteze un proiect comun pentru viitorul acestui județ. Un construct politic transpartinic care ar fi trebuit să coaguleze toate forțele politice românești pentru a împlini obiectivele de dezvoltare ale comunității sătmărene.

De ce au făcut asta și s-au sucit în ultimul moment, dând cu piciorul unui proiect comun pe termen lung pentru Satu Mare? Este greu de înțeles. Nu eu, nu noi, nu dumneavoastră, ci sătmărenii au dreptul să primească răspunsuri la aceste întrebări.

Au dovedit că pentru ei comunitatea nu are nicio valoare, ci o privesc doar ca pe o sursă de voturi în interesul propriu, pentru obiective de moment. Nimic mai mult.
Noi liberalii stăm cu capul sus în față electoratului sătmărean, pentru că nu am încălcat înțelegeri și ne-am dorit un proiect pentru dezvoltarea județului în care să dăm tot ce avem mai bun pentru sătmăreni.

Ne jucăm cartea electorală până la capăt, demni, privindu-i în ochi pe cei cărora le cerem votul. Avem forța echipei liberale de partea noastră cu cei 23 de primari în funcție, peste 250 de aleși locali și liste cu candidați în majoritatea UAT-urilor.
Asta ne dă încredere că pe 9 iunie votul ne va demonstra că liberalii țin cu comunitățile și își doresc dezvoltarea. Prin fapte, nu doar în sloganuri.

Un județ de frontieră, cu potențial enorm de dezvoltare, care a fost ținut pe tușă de către oameni care nu au înțeles acest potențial. Îmi aduc aminte, ți s-a amintit și aici și le mulțumesc celor care au vorbit atât de frumos despre mandatele noastre de la guvernare, de la Ministerul Transporturilor în special, îmi amintesc de anul 2020, când am deblocat proiecte anchilozate de infrastructură, cum a fost Varianta de Ocolire Satu Mare, uitat prin sertarele Ministerului Transporturilor și care, în anul 2022, sub guvernarea Nicolae Ciucă a fost inaugurat.

Deci se poate! Acesta este doar un exemplu, pentru că în aceeași încremenire, după cum știți, se aflau și proiectele de modernizare sau reabilitare a drumurilor din județ care după mulți ani au primit, tot în anul 2020, alocări substanțiale.

Felicitări, Adrian Cozma! Știu că te lupți cu toate puterile și cu toată energia pentru câștigarea Consiliului Județean. Ții mult la acest județ, la oamenii de aici și la proiectul de unitate pe care l-ai propus pentru Satu Mare. Ai șansa la Consiliul Județean să le arăți celor care au trădat încrederea noastră și a sătmărenilor, în definitiv, că liberalii au soluții pentru județ și experiența necesară să îl ridice la standardele pe care le merită”.

Ultimele știri

Evenimente

M.A.I. aproape de copilărie!

Ziua Internațională a Copilului este un prilej bun pentru structurile MAI, MApN și MJ de a-și uni forțele și a