function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

O treime din cei peste 1.000 de sătmăreni au fost selectați pentru un job la Bursa Locurilor de Muncă

Agenția Județenă pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a organizat vineri Bursa Generală a Locurilor de Muncă, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Bursa Generală a Locurilor de Muncă este o măsură activă care se adresează in mod egal tuturor persoanelor înregistrate la agenție, someri indemnizați și neindemnizați, persoane în căutarea unui loc de muncă, pentru a avea  acces la un loc de muncă.

La deschiderea bursei au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului județul Satu Mare in persoana prefectului Tibil Ioan, subprefecții Pop Romeo Liviu și Altfatter Tamas Ferenc, directorul de cancelarie Iancu Radu, membrii Consiliului Consultativ al AJOFM  Satu Mare, directori ai instituțiilor publice deconcentrate.

Au avut standuri speciale reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului de Jandarmi Judetean, Centrului Militar Judetean, Penitenciarului Satu Mare, Direcției Generale de Asistență Socială, Universității de Vest ” Vasile Goldiș”, Universității Tehnice Cluj-Napoca – extensia Satu Mare si au prezentat informații despre activitățile ce le desfășoară, respectiv oferta  educaționala.

De asemenea, in vederea sprijinirii persoanelor private de libertate in ceea ce priveste ocuparea unui loc de munca dupa liberare, au fost prezenti 9 detinuti aflati in ultima perioada de executare a pedepsei.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, au amenajat un stand special pentru persoanele cu dizabilități, pentru a  fi informați despre ofertele de pe piata muncii si sa interacționeze față în față cu angajatorii, să se informeze despre cerințele specifice ale locurilor de muncă disponibile.

Din cei 350 de agenți economici contactați, 42 de agenți economici au fost prezenți la bursă și au oferit  445  de locuri de muncă, din care 34  pentru studii superioare.

Principalele domenii în care au fost  oferte locuri de munca sunt:

INDUSTRIA PRELUCRATOARE – 205  LOCURI DE MUNCA, din care:

– Fabricarea articolelor de imbracaminte – 34 locuri de munca.

– Fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice ,industria constructiilor metalice si a produselor din metal – 52 locuri de munca.

– Fabricarea echipamentelor electrice, fabricarea  autovehiculelor de transport rutier – 67 locuri de munca

– Fabricarea de mobila   si alte activitati industriale – 52 de locuri de munca

COMERT  – 22  locuri de munca (gestionar depozit,functionar in activitati comerciale, administrative si preturi)

CONSTRUCTII  –  3  locuri de munca (zidar rosar tencuitor)

Alte domenii – 215 locuri de munca.

La bursa au participat 1.100 de persoane in căutarea unui loc de muncă, din care selectate în vederea încadrării 360 persoane și au fost angajate 23 persoane  în ziua bursei.

Standurile pentru formare profesionala, informarea si consilierea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca prin reteaua  Eures  au venit in intampinarea persoanelor cu diferite vulnerabilitati, precum si persoane cu dizabilitati, tineri NEET si alte categorii aflate in dificultate, pentru sprijin in vederea ocuparii pe piata muncii.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a invitat si persoanele care nu sunt calificate sa se informeze si chiar sa acceseze cursurile de calificare pentru a fi mai competitivi si pentru a-si creste sansele de angajare, respectiv pentru a cunoaste oferta de formare profesionala pentru anul 2024.

S-a organizat și un stand special de Economie Socială unde s-au prezentat exemple de bune practici de către intreprinderea socială de inserție SC. Social Robotics Hub S.R.L. Prezentarea  s-a  numit ”Inovatie si Oportunitate: Joburile de Maine in domeniul Robotilor si Programarii”. De asemenea au participat și Asociația Solidară Emmaus și Emmaus Integrare, având în vedere că luna mai este luna economiei sociale, unde au prezentat materiale executate de persoanele din grupul vulnerabil.

In cadrul Bursei s-a promovat  platforma electonica de evidenta a activitatilor casnice precum si lista activitatilor eligibile stabilite prin Legea nr.111/2022 privind reglementarea activitatii prestatorului casnic, modificata si completata prin OUG nr.38/2024.

În colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, la bursa au participat și elevi  din clasele  care urmează să-și finalizeze studiile, pentru a fi informați despre oferta de locuri de muncă.

Ultimele știri