function wp_dereg_script_comment_reply(){wp_deregister_script( 'comment-reply' );} add_action('init','wp_dereg_script_comment_reply');
ziar satmarenii satu mare

TIR plin cu deșeuri aduse din Olanda ca ”ajutoare”, trimis înapoi din Vama Petea

Polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în țară a unui mijloc de transport încărcat cu peste șapte tone de produse second-hand provenite din Olanda.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Telegram

Marți, 17 octombrie, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților pe sensul de intrarea în România un cetățean olandez, în vârstă de 40 de ani.

Acesta conducea un autovehicul marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Olanda, cu care transporta articole second-hand provenite din Olanda. Marfa urma să ajungă la patru organizații din țara noastră.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate (îmbrăcăminte, mobilier, jucării) – în total 7.200 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (nu deține certificate de curățare, dezinfecție și dezinsecție).

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Ultimele știri